パラナカン

インドやパキスタンを英国が植民地としていた頃、ゴムの木の生産や精製に多くのクーリー(中国人労働者)が駆り出された。彼らの多くは、中国の華南地域(広東、福建、海南省)出身者であった。やがて、彼らはマレー半島に移り住み、対中貿易等で多くの富を獲得した。これが華僑ハイソサアイティの始まりである。そして、彼らの食する食事が「パラナカン」という料理のジャンルを生んだ。華僑貿易をする出身者には、潮州、客家等が有名でシンガポールのリー・クァンユがおり、
ケ小平も客家である。


          画 アントニー・デイビット・リー
 
皆さんは、料理のレシピはいろいろと知っていらっしゃるでしょうからここではジュースのレシピをご案内したいと思います。
僕が見つけたフルーツや野菜を組み合わせたジュースを是非、食卓でお楽しみください。

1.Spinach-Honeydew Juice
If you are not planning
to drink this right away don't add the lime
rind to the extractor,as it will make the juice bitter after an hour or two.Judging the ripeness of a honeydew is difficult.If possible,buy a halved melon,and look for one thatsmells,sweet.

1/2 small bunch spinach,well rinsed
1 lime wedge,including rind(see note)
1/4small honeydew melon,seeded,peeled,and cut into pieces

In an extractor juice the spinach,lime,and melon,in that order.Stir and serve.*

2.Red Red Red Drink
Sweet,ripe strawberries-deep red,fragrant,and bursting
with vitamin C-yield the best results in refreshing
drink.If the strawberries are underripe and tart, use
a sweet apple such as a Golden Delicious balance the flavor.
In addition to the color, the beet contributes natural sweetness
and a generous amount of the B vitamin folate,along with
vitamin C,magnesium,potassium,and iron.

1 cup(4oz/125g)strawberries,hulled
1 apple,cored and cut into pieces
1 red beet, scrubbed clean,trimmed and cut into pieces

In an extractor,juice the strawberries,apple,and beet in that
order.Stir and serve.*

  




BOB & ANGIE   http://www.bob-an.com/















 


  

























    

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